A Világ Királya

-Hétvége van, és unalom a négyzeten. Mi lenne, ha kitalálnánk egy címet, és azt oda is ítélnénk ma valakinek? Világ Királya?
-Okééé. Volna egy ember, aki azt mondaná; "Utálom az angolokat és az amerikaiakat, mert úgy gyarapodnak, hogy szemetek más nemzetekkel. De a meccs még nincs lejátszva, és egyszer még masíroztatom őket.". Aki ezt be tudná váltani, az lenne a világ királya.
-Ennyi?
-Elég rövid.
-Pont érthető.
-Az nem egy pszichopata dirigens lenne?
-Nem.
-Ezt hogy fogom überelni?
-Ne óberkodj, überkedj, hehe!
-Miért van az, hogy amint ilyen a téma, mindjárt német szavakat találunk?
-Tök véletlen.
-Én jövök, kezdhetem?
-Ja.
-Akkor, vannak Föld körül keringő műholdak, melyek időről-időre készítenek egy összhangfelvételt egy adott területről, aztán arra érdemesek kiszűrik belőle a fontosabbat. Ahogy a boltok a kibocsájtott pontgyűjtő kártyákon tárolt infók alapján figyelik a vásárlási szokásokat és -ne kérdezzétek milyen laborok lehetnek ezek-, a levegőbe reagens anyagokat engednek belélegzésre, nyilván hogy még véletlenül se legyünk nyugdíjasok. Ebben a világban az ember hazamegy a munka után. Szereti a feleségét. Hétvégenként edz és a gyerekekkel játszik. Esténként pedig még jobban szereti a feleségét mint nappal. A legkisebb ellenállás felé mozdulás elvén oda menekül szeretteivel, ahol a legkevesebb rossz vár. Akik így élnek, ők mind a Világ Királyai.
-Akkor szerintem meg az lenne a Világ Királya, aki lopkodhatna a boltból, de sosem kapnák rajta, aki állandóan bliccelne, de sosem büntetnék meg, aki jegy nélkül járna koncertre és aki akárhány gombóc fagyit kaphatna a világ minden cukrászdájában rajzolt pénzekért.
-Jó, de te már voltál és csak egy Világ Királya cím van.
-Kár.
-Van egy jóbarátom, akitől egyszer megkérdeztem, szerinte mi a magyarban a legszebb szó. "Anya, szerelem" ilyesmire számítottam. Ő semeddig nem gondolkozott, egyből rávágta, hogy "ingyen". Na ő a Világ Királya.
-A világ lúzere.
-Stop. Azért ezt a kettőt nem kéne összekeverni.
-Végül is jutottunk valamire?
-...
-Tovább unatkozunk:)